Markering av kokkens dag

20. oktober er den internasjonale dagen for kokker, en dag for å gratulere alle som arbeider med mat og ernæring på kjøkken og kantiner. I den forbindelse inviterte Øyna Kulturlandskapshotell, for andre år på rad, elever fra rundt om på Innherred hit den 22.oktober, for å markere kokkens dag. I år var det skoleelever fra VK1 og VK2 kokk- og servitørfag på Levanger og Steinkjer videregående skole som kom sammen med sine lærere, for å tilbringe en hyggelig og inspirerende dag sammen med oss.

For Øyna og våre samarbeidspartnere, er dette en dag hvor vi kan ha et større søkelys på å vise bransjen sin helhet og gjennomføre en rekruteringsdag. Vi hadde et ønske om å vise et positivt bilde av bransjen- enten de jobber i mat-, servering-, eller i salgsbransjen, der elevene i løpet av dagen skulle på prøve seg på ulike stasjoner som representerer yrkene kokk, servitør, konditor, fiskeleverandør, lokalmat produsent, økonomi og smaking og smaking av vår ost og most. Målet vårt for dagen var å få flere elever til å få lyst til å velge læretid og fagutdanning etter at de er ferdige på skolen.

Plan for dagen:
Klokken 09:00 møtte elevene opp med hvite kokkejakker, og var klare for dagen. Etter en velkomst fra Øyna og en kort introduksjon av dagen, skulle Signe Floan- konditorlærling hos Fru Nellik i Rissa, holde et foredrag for elevene. Signe har selv vært elev på Levanger videregående skole og ekstrahjelp her på Øyna i tre somre, så dette var en veldig flott åpning av dagen. Elevene var på forhånd delt inn i åtte grupper som rullerte på alle stasjonene gjennom dagen, fram til at lunsjen og kakene ble servert kl. 13:30.

De ulike stasjonene og hvem som var på besøk:
I år hadde vi besøk av flere samarbeidspartnere som sto på hver sin stasjon. ASKO viste frem ulike tilberedninger av gulrot etterfulgt av smaking, Domstein kom med fisk og krabbe som elevene fikk tilberede og smake, og Sparebank 1 kom med nyttige tips om ansvar for egen økonomi for når elevene skulle ut i arbeid. Lærlingekompaniet informerte elevene om læretid, om hvilke muligheter elevene hadde og hvilke lære- og fagbrev plasser som finnes. Signe Floan, konditorlærling hos Fru Nellik, bisto elevene med å montere og dekorere 16 flotte sjokoladekaker, og vi fikk besøk av Lars Knutsen, tidligere lærer på streetfoodlinja på Sund Folkehøgskole, som var med elevene gjennom dagen for å tilberede streetfood de skulle servere til lunsj. Selv hadde vi en stasjon med dekking av bord til lunsjserveringen og en med Ost og Most; smaking av eplemost fra Inderøy Mosteri og oster fra Gangstad Gårdsysteri og Munkeby Kloster.

Alt i alt ble dette en kjempeflott dag sammen med elevene, lærerne og våre samarbeidspartnere. Tilbakemeldingene vi har mottatt fra elever og lærere har vært veldig positive, og de mente at denne markeringen av kokkens dag var enda bedre enn i fjor. Elevene sitter igjen med masse inspirasjon, at det var lærerikt å være her og at de hadde en hyggelig dag sammen med oss. Vi spurte de også om hvilken stasjon de husker best, og her ønsket elevene å trekke frem vår egen Ost & most, noe vi synes er veldig gøy!

Helt til slutt ønsker vi å rette en stor takk til våre sponsorer, som er med på å bidra til at vi kan gjennomføre en slik rekruterings dag. Det er fantastisk å kunne markere kokkens dag på denne måten, samt gjøre noe hyggelig for våre ivrige og inspirerende elever innenfor bransjen.

·       Ellen og Aksel Lunds stiftelse sponset denne dagen med 50000,-

·       SURF Kombucha

·       Inderøy Mosteri

·       ASKO

·       Domstein

Forrige
Forrige

En vellykket friluftsinspirert strikk & babbel

Neste
Neste

Høstaften ble en stor suksess!